۱۰ نقطه دیدنی مازندران در فصل بهار که نباید از دست بدهید

بهار در مازندران یکی از بهترین فصل‌ها برای سفر است. طبیعت سبز، هوای معتدل و مناظر خیره‌کننده، این استان را به مقصدی ایده‌آل برای مسافران تبدیل می‌کند.در واقع بهار در این خطه فقط یک فصل نیست؛ یک جشنِ رستاخیز است. زمین از خواب زمستانی بلند می‌شود، جنگل‌های هیرکانی با رگبارِ سبزِ جوانه‌ها نفس می‌کشند، و دریای خزر بوی نمناکِ شکوفه‌های بهاری را با نسیم می‌پاشد. جایی که، بهار را می‌توان با تمام حواس تجربه کرد.

اگر قصد دارید در فصل بهار به مازندران سفر کنید و به دنبال مکان هایی هستید که بهارِ مازندران را بی‌حاشیه و تمام‌قد بچشید، این مطلب شما را با بهترین لوکیشن‌های طبیعی، جاذبه‌های کم‌تردیده و مسیرهای دسترسی آشنا می‌کند.

دشت دریاسر تنکابن، بهشت طبیعت گردی غرب مازندران - ایرنا

 ۱ . دشت دریاسر

دریاسر دشتی وسیع و پوشیده از گل‌های وحشی، چمنزارهای سبز و با چشمانداز بینظیر از کوه‌های اطراف اولین لوکیشن پیشنهادی ما برای سفر بهاری به استان مازندران است .دشت دریاسر در بهار یکی از زیباترین نقاط مازندران است که ترکیبی از سرسبزی، گل‌های رنگارنگ و هوای پاک کوهستانی را ارائه می‌دهد. این مکان برای کسانی که به دنبال آرامش و مناظر بکر هستند، گزینه‌ای عالی محسوب می‌شود.این منطقه بکر و کم‌ازدحام برای عکاسی، پیکنیک و طبیعت‌گردی هم بسیار مناسب بوده . از طرفی در مسیر آبشار دریاسر و جنگلهای هیرکانی قرار دارد که طبیعتی چشم نواز را خلق کرده اند .

آدرس

استان مازندران، شهرستان تنکابن، بخش خرمآباد، نزدیکی روستای دریاسر

فاصله از مرکز تنکابن: حدود ۳۵ کیلومتر

فاصله از تهران: حدود ۲۳۰ کیلومتر (حدود ۴ ساعت رانندگی)

برای رسیدن به این جاذبه ی دیدنی باید از جاده چالوس به سمت تنکابن حرکت کنید. پس از عبور از مرکز شهر تنکابن، به سمت جاده خرم آباد و سپس روستای دریاسر بروید.در نظر داشته باشید که مسیر کوهستانی و بخشی از آن خاکی است.

🕒 بهترین زمان بازدید

بهترین زمان برای بازدید از دشت دریاسر اواسط فروردین تا پایان اردیبهشت  است این زمان اوج سرسبزی و گلدهی دشت است و طبیعتی دیدنی را شاهد خواهید بود. برای فرار از گرمای روز و دیدن مه‌های صبحگاهی پیشنهاد میکنیم صبح زود یا عصر به بازدید از این جاذبه بروید .

دشت دریاسر تنکابن با جاذبه‌ها، تصاویر و آدرس | مجله علی بابا

۲ .آبشار مران

در دل جنگل‌های انبوه و سرسبز مازندران، آبشار مران مانند روبانی نقره‌ای از لابه‌لای صخره‌ها و درختان کهنسال به پایین می‌ریزد. این آبشار دوپله‌ای با ارتفاع حدود ۲۰ متر، یکی از جذاب‌ترین مقاصد طبیعت‌گردی در استان مازندران محسوب می‌شود که به ویژه در فصل بهار، با آب فراوان و هوای خنک، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی را برای گردشگران رقم می‌زند. صدای شرشر آب در هماهنگی با آواز پرندگان و رایحهٔ خوش جنگل، فضایی رویایی خلق کرده است که هر بازدیدکننده‌ای را مسحور خود می‌کند.این آبشار برای علاقه‌مندان به عکاسی طبیعت ایده‌آل بوده و فرصتی است برای تنفس هوای پاک جنگلی و شنیدن موسیقی طبیعی آب در هماهنگی با حیات وحش محلی.

 موقعیت و  مسیر دسترسی

مسیر رسیدن به آبشار از میان جنگل‌های انبوه و رودخانه‌ای خروشان می‌گذرد و حدود یک ساعت طول می‌کشد.برای دیدن آبشار مران باید به شهر تنکابن در استان مازندران بروید و از آنجا به سمت جاده جنگلی سه هزار به الموت حرکت کنید. پس از عبور از روستای مران، به دوراهی می‌رسید که باید سمت چپ جاده را بگیرید تا به آبشار برسید.

🕒 بهترین زمان بازدید

فروردین تا خرداد بهترین زمان برای بازدید از این جاذبه دیدنی است در این زمان  آبشار پرآب بوده و هوای معتدل شرایط را برای طبیعت گردی مساعد کرده است . برای تجربه آرامش بیشتر و نور مناسب عکاسی بهتر است صبح زود به سمت آبشار بروید .

آبشار مران|جاذبه های طبیعی استان مازندران|اطلاعات مفید | شیدرخ تراول

۳ . آبگیر قارقچال

در ارتفاع ۲۷۰۰ متری از سطح دریا، آبگیر قارقچال مانند نگینی فیروزه‌ای در میان قلل سر به فلک کشیده‌ی البرز می‌درخشد. این دریاچه‌ی کوهستانی که از ذوب برف‌های زمستانی تغذیه می‌شود، در فصل بهار با انعکاس آسمان آبی و ابرهای سپید بر سطح آرام خود، منظره‌ای خیره‌کننده خلق می‌کند. قارقچال نه‌تنها مقصدی ایده‌آل برای کوهنوردان و طبیعت‌گردان حرفه‌ای است، بلکه با مسیر نسبتاً آسان خود، برای گردشگران معمولی نیز تجربه‌ای به‌یادماندنی از طبیعت بکر مازندران را رقم می‌زند.

این دریاچه با ترکیب منحصر به فرد از آرامش و هیجان، فرصتی استثنایی برای فرار از شلوغی شهرها و تجربه طبیعت واقعی را ارائه می‌دهد. در بهار، زمانی که مسیر پیاده‌روی با گل‌های رنگارنگ پوشیده شده و دریاچه پرآب است، قارقچال تبدیل به یکی از زیباترین مقاصد طبیعت‌گردی شمال کشور می‌شود. این مکان برای علاقه‌مندان به عکاسی ایده‌آل بوده وفرصتی برای تمرین کوهنوردی در سطح متوسط نیز فراهم می‌کند.

موقعیت جغرافیایی و مسیر دسترسی

برای رسیدن به آبگیر قارقچال بالاده باید از ساری به سمت کیاسر حرکت کنید. سپس از جاده فرعی به سمت روستای بالاده بروید. از روستا تا آبگیر حدود ۱۰ کیلومتر راه خاکی وجود دارد که با ماشین های سواری نیز قابل عبور است اما به دلیل وضعیت نامطلوب جاده توصیه می کنیم که با خودروهای آفرود یا وانت های بومیان این جاده را طی کنید.

شما می‌توانید با ماشین شخصی، اتوبوس یا قطار به این منطقه سفر کنید. اگر با ماشین شخصی سفر می‌کنید، حتماً از قبل مسیر را بررسی کنید و از وضعیت ترافیک مطلع شوید.

🕒 بهترین زمان بازدید:

– اواخر اردیبهشت تا اواسط تیرماه (پس از ذوب کامل برف‌ها)

– ساعات اولیه روز برای گریز از ابرهای بعدازظهر

آبگیر قارقچال Archives - توریسم آنلاین

۴ . ییلاق گردنه سر

در میان ابرهای نقره‌ای و دامنه‌های سرسبز البرز مرکزی، ییلاق گردنه سر همچون تابلویی زنده از طبیعت بهاری جلوه گری میکند. این ییلاق بکر که در ارتفاع حدود ۲۲۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته، در فصل بهار با فرشی از گل‌های وحشی و چمنزارهای مخملی، بهشتی برای طبیعت‌دوستان و ماجراجویان است. هوای پاک و خنک، چشم‌اندازهای پانوراما از دره‌های عمیق و آرامشی که تنها در دل کوهستان یافت می‌شود، این مکان را به یکی از بهترین مقاصد سفرهای بهاری در مازندران تبدیل کرده است.

موقعیت و دسترسی

استان مازندران، شهرستان سوادکوه

برای بازدید از این روستا باید پس از رسیدن به پل سفید، جاده جنگلی به سمت روستای اسبوکلا را دنبال کنید . پس از گذر از روستا، مسیر خاکی به سمت ییلاق آغاز می‌شود

🕒 بهترین زمان بازدید

– اواسط اردیبهشت تا پایان خرداد: اوج سرسبزی و گلدهی

– ساعات طلایی: ۵ تا ۸ صبح (طلوع آفتاب) و ۵ تا ۷ عصر (غروب)

خانه چوبی "بازکلی" در گردنه سر – ویلا و سوئیت در سواد کوه | شب

۵. آبشار دارنو

کافیست چند دقیقه در مسیر پیاده‌روی این آبشار قدم بزنید تا با جهانی کاملاً متفاوت روبرو شوید! آبشار دارنو برخلاف بسیاری از آبشارهای معروف شمال، همچون رازی سر به مهر در دل جنگل‌های انبوه پنهان شده است. اینجا جایی است که صدای شرشر آب روی سنگ‌های صیقلی، همراه با آواز پرندگان و وزش نسیم در شاخه‌های درختان کهنسال، سمفونی بی‌نظیری از طبیعت را اجرا می‌کنند.

موقعیت و مسیر دسترسی

استان مازندران، شهرستان نور

بخش بلده، نزدیکی روستای دارنو

برای رسیدن به آبشار دارنو باید به‌سمت جاده چالوس برانید. اگر از تهران به‌سمت نوشهر می‌آیید، اندکی پس از مرزن‌آباد و نرسیده به نوشهر، وارد جاده کمربندی شوید. مسیر را تا جاده معدن سنگ نوشهر ادامه دهید و از دو روستای ویسر و چندلر عبور کنید. سپس از این منطقه به‌سمت دریاچه فراخین بروید.

بعد از رسیدن به دو راهی، وارد مسیر سمت راست شوید و راه را تا دریاچه فراخین طی کنید. ماشین خود را پارک کنید و از این نقطه به بعد مسیر را با پای پیاده بروید. مسیر رسیدن به آبشار دارنو از جنگل و کنار رودخانه است و می‌توان آن را یکی از بهترین مسیرهای طبیعت گردی ایران دانست.  بعد از کمی پیاده‌روی (حدود نیم ساعت) در میانه راه آبشار کوچکی می‌بینید که نشان از درستی مسیر شما است. مدت زمان رسیدن به آبشار دارنو از این آبشار کوچک حدود نیم ساعت است. در کنار آبشار اول راهی وجود دارد که بهتر است از آن برای رسیدن به آبشار بالایی استفاده نکنید

🕒 بهترین زمان بازدید

– اواسط فروردین تا اواخر خرداد: زمانی که آبشار پرآب است

– روزهای میانی هفته: برای فرار از شلوغی آخر هفته

پیک نیک 365 | آبشار دارنو مازندران

۶. آبشار سیاه چشمان

در اعماق جنگل‌های رازآلود هیرکانی، آبشار سیاه چشمان با ریزشی خروشان از ارتفاع ۱۵ متری، صحنه‌ای تماشایی خلق کرده است. این آبشار به دلیل وجود سنگ‌های سیاه آتشفشانی در بستر خود، حال و هوایی منحصربفرد دارد که در کمتر آبشاری در شمال کشور می‌توان یافت. رنگ تیره سنگ‌ها در تضاد با سفیدی آب و سبزی خزه‌ها، ترکیب رنگی خیره‌کننده‌ای ایجاد کرده که عکاسان طبیعت را مجذوب خود می‌کند.

موقعیت جغرافیایی و مسیر دسترسی

استان مازندران، شهرستان چالوس، بخش مرزن‌آباد، دهستان کوهستان، روستای الیت

برای بازدید از آبشار سیاه چشمان و سفر به روستای الیت باید از همان ابتدا، مسیر جاده چالوس را به‌سمت مرزن‌آباد پیش گرفته و با احتیاط رانندگی کنید. توجه داشته باشید که پس از پیمودن ۲۰ کیلومتر از این مسیر به یک سه‌راهی خواهید رسید که به سه‌راهی مرزن‌آباد مشهور است. پس هنگامی که به سه‌راهی مرزن‌آباد رسیدید، با استفاده از تابلوهای راهنما و کمک گرفتن از برنامه‌های مسیریابی، مسیر خود را به‌طرف کلاردشت تغییر دهید. پس از عبور از سه‌راهی مرزن‌آباد، در مسیر دسترسی به کلاردشت، البته نرسیده به کلاردشت به روستای الیت، همان سرزمین رویایی خواهید رسید.

Wikiloc | 1403/6/13 برگشت از آبشار سیاه چشمان (بخش دوم)، الیت، مازندران- 4.5 ساعت مسیر برگشت leið í Khāfīān, Māzandarān (Iran)- GPS track

۷. آبشار اِسکلیم  رود

در دل منطقه‌ی ییلاقی اسکلیم، یکی از خوش‌آب‌وهواترین نقاط مازندران، آبشاری با سه پله‌ی متوالی از دل صخره‌های آهکی می‌جوشد و حوضچه‌هایی زمردین می‌سازد. آنچه اسکلیم را خاص کرده، ریزش آب از چندین تراس طبیعی است که در هر پله حوضچه‌ای کم‌عمق برای آب‌تنی و بازی ایجاد کرده است. این آبشار در فصل بهار با ذوب برف‌های ارتفاعات، به اوج شکوه خود می‌رسد و نوای ریزش آب آن تا فاصله‌ی دوری در جنگل می‌پیچد.

موقعیت و دسترسی

برای رسیدن به اسکلیم رود، جاده‌ تهران- فیروزکوه را به‌سمت منطقه سوادکوه و شیرگاه پیش بگیرید. در مسیر حرکت خود به‌سمت سوادکوه، شما از شهر دماوند، فیروزکوه، ورسک، پل سفید، زیرآب و شیرگاه عبور خواهید کرد. حدود سه ساعت طول می‌کشد تا به این منطقه برسید.

سپس برای رسیدن به پای آبشار باید دو تا سه ساعت جنگل‌پیمایی کنید و خود را به رودخانه‌ اصلی اسکلیم برسانید. در این مسیر قبل از رسیدن به آبشار اصلی، چندین آبشار و حدود ۲۰۰ حوضچه‌ آهکی زیبا را خواهید دید که محو تماشای آن‌ها می‌شوید.

فاصله‌ آبشار اسکلیم رود تا تهران: ۲۵۰ کیلومتر

آدرس آبشار اسکلیم رود:استان مازندران، شهرستان سوادکوه شمالی، بخش لفور

🕒 بهترین زمان بازدید

اواخر اردیبهشت تا اواسط تیر (آب فراوان، هوای معتدل)

صبح زود (برای دیدن رنگین‌کمان‌های کوچک در مه صبحگاهی)

تور آبشار آهکی اسکلیم رود؛ کمپینگ و پیمایش جنگلی سوادکوه

۸. آبشار هفت خال

در اعماق جنگل‌های انبوه سوادکوه آبشاری خیره‌کننده با هفت حوضچه‌ی پلکانی خودنمایی می‌کند که به دلیل شکل خاص ریزش آب، به هفت خال شهرت یافته است. این آبشار منحصربه‌فرد در فصل بهار، با ترکیب صدای غرش آب از ارتفاع ۲۵ متری، مه‌های رقصان و رنگین‌کمان‌های دائمی، صحنه‌ای رویایی خلق می‌کند. خاص‌ترین ویژگی آن، هفت حوضچه‌ی طبیعی است که مانند مرواریدهایی سبز-آبی در بستر سنگی جای گرفته‌اند و هر کدام دمای آب متفاوتی دارند.

چرا این آبشار خاص است؟

– هفت حوضچه‌ی پلکانی با عمق متفاوت (از ۵۰ سانتی‌متر تا ۳ متر)

– دیواره‌های خزه‌پوش که در نور خورشید به رنگ زمردی می‌درخشند

– غار کوچک پشت آبشار که امکان عبور از پشت پرده‌ی آب را فراهم می‌کند

– مسیر پیاده‌روی افسانه‌ای در دل جنگل با درختان سربه‌فلک‌کشیده

موقعیت دقیق و دسترسی

مسیر دسترسی به آبشار هفت خال از طریق جاده کیاسر به ساری امکان‌پذیر است. از جاده اصلی تا آبشار حدود ۱۰ کیلومتر راه خاکی وجود دارد که با ماشین‌های شاسی‌بلند به راحتی قابل عبور است.

چشمه هفت خال که برخی به اشتباه آن را آبشار هفت خال می‌نامند در قلب جنگل‌های کیاسر قرار دارد، برای رسیدن به این چشمه‌ها با خودروی سواری، نقشه چشمه هفت خال کیاسر در ابتدای مطلب را با نشان، بلد یا گوگل مپ مسیریابی کنید، دقت داشته باشید که در بازدید از این جاذبه طبیعی و گردشگری حتما آب و هوا را چک کنید و روز بارانی به هیچ عنوان به دیدن آن نروید زیرا مسیر به شدت شامل گِل و لای می شود.

فاصله ساری تا چشمه هفت خال کیاسر ۶۰ کیلومتر معادل ۷۵ دقیقه رانندگی در جنگل کیاسر است، همچنین فاصله سمنان تا آبشار هفت خال ۱۳۶ کیلومتر معادل ۱۴۰ دقیقه رانندگی و فاصله دامغان تا آبشار هفت خال کیاسر ۱۱۸ کیلومتر معادل ۲ ساعت رانندگی بدون توقف است.

🕒 بهترین زمان بازدید

اردیبهشت تا نیمه تیر(پرآبی و شکوفه‌های بهاری)

ساعت ۸ تا ۱۱ صبح (برای عکاسی از رنگین‌کمان‌های تشکیل‌شده)

Wikiloc | آبشار هفت خال ، ساری ، جاده کیاسر ، اردیبهشت ۴۰۳از دوراهی شهرک صنعتی گرماب، توضیحات مطالعه شود Ibilbidea Dīdū, Māzandarān (Iran)- GPS track

۹ .آبشارهای شیوا دره

در اعماق جنگل‌های هیرکانی منطقه سوادکوه، مجموعه‌ای از آبشارهای خرد و کلان به نام شیوا دره وجود دارد که مانند مرواریدهایی بر نخ سبز طبیعت به هم پیوسته‌اند. این مجموعه نادر شامل ۷ آبشار متوالی با ارتفاع‌های ۳ تا ۱۵ متری است که هر کدام حوضچه‌ای طبیعی با ویژگی‌های منحصر به فرد ایجاد کرده‌اند. در فصل بهار، ریزش آب از لایه‌های سنگی و گذر از میان ریشه‌های درختان کهنسال، صحنه‌ای خیال‌انگیز خلق می‌کند که شبیه به دکور فیلم‌های فانتزی است!

شیوا دره برخلاف بسیاری از آبشارهای شمال که تنها یک ریزش آب دارند، مجموعه‌ای کامل از آبشارها را در مسیری نسبتاً کوتاه ارائه می‌دهد. این ویژگی باعث شده تا بازدیدکنندگان در یک روز بتوانند تجربیات متنوعی از آبشارهای خروشان تا حوضچه‌های آرام را داشته باشند. همچنین تنوع پوشش گیاهی در مسیر، از سرخس‌های غول‌پیکر تا درختان کهنسال، این مسیر را به بهشت گیاه‌شناسان تبدیل کرده است.

موقعیت دقیق و دسترسی

– استان: مازندران، شهرستان سوادکوه

– نزدیک‌ترین روستا: شیرگاه (۱۲ کیلومتر فاصله)

– فاصله از تهران: حدود ۲۴۰ کیلومتر (۴٫۵ ساعت رانندگی)

🚗 مسیر اصلی:

۱. از مسیر تهران-فیروزکوه به سمت پل سفید حرکت کنید

۲. پس از رسیدن به شیرگاه، به سمت جاده جنگلی شیوا دره بپیچید

۳. از پارکینگ تا اولین آبشار: ۴۵ دقیقه پیاده‌روی متوسط

پیمایش شیوا دره (دره مور)1394/03/08

۱۰ . آبشار گزو

در منطقه دوهزار تنکابن، یکی از عجیب‌ترین آبشارهای ایران به نام گزو قرار دارد که ویژگی منحصربه‌فرد آن، خروج آب از دهانه یک غار در ارتفاع حدود ۱۲ متری است. این آبشار در بهار با ذوب برف‌های ارتفاعات، به اوج زیبایی خود می‌رسد و آب زلال آن از میان سنگ‌های آهکی با سرعت به پایین می‌ریزد.

آدرس

– استان مازندران، تنکابن، منطقه دوهزار

– مسیر پیاده‌روی: ۱٫۵ ساعت از روستای دوهزار

با آبشار گزو آشنا شوید | وبلاگ اسنپ تریپ

۱۱. آبشار لاکتاش

با ارتفاع حدود ۸۵ متر، آبشار لاکتاش در شهرستان سوادکوه بلندترین آبشار استان مازندران محسوب می‌شود. این آبشار خروشان در فصل بهار با ریزشی پرصلابت از دیواره‌های سنگی، منظره‌ای تماشایی خلق می‌کند که از دور هم قابل مشاهده است.

آدرس

– استان مازندران، سوادکوه، نزدیکی روستای لاکت

– مسیر پیاده‌روی: ۲ ساعت از آخرین نقطه قابل توقف خودرو

ایرانگردی | آبشار لاکتاش

سفر به این مکان های بکر مازندران، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی از طبیعت شمال ایران را برای شما رقم خواهد زد.

برای کشف جاذبه‌های بیشتر در نقاط مختلف ایران و جهان، به سایت بلیط اینجا مراجعه کنید و برای خرید بلیط و رزرو هتل به سایت راه توس سر بزنید.

مجموعه گردشگری راه توس، سفری خاطره‌انگیز و لذت‌بخش را در بهار تجربه کنید.

برای رزرو و اطلاعات بیشتر با شماره‌های زیر تماس بگیرید:

📱 ۰۹۱۰۳۱۱۹۰۳۶ – ۰۹۰۰۳۱۱۹۰۳۶

☎️ ۰۵۱۳۲۲۳۳۰۰۰

همچنین می‌توانید از طریق صفحات مجازی و سایت ما اقدام کنید:

🌐 آدرس سایت: راه توس

📲 آدرس صفحات مجازی: @rahetoos

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها