روستای سلین، روستایی است که با طبیعت بکر و چشماندازهای بینظیرش، قلب هر گردشگری را تسخیر میکند. این روستا که در دل کوههای سر به فلک کشیده هورامان در استان کردستان جای گرفته است، به حق یکی از زیباترین روستاهای ایران محسوب میشود که بازدید از آن برای عاشقن طبیعت بسیار جذاب و به یاد ماندنی است . در ادامه با ما در این مطلب از مجله گردشگری بلیط اینجا همراه باشید تا روستای سلین کردستان را به طور مفصل معررفی کنیم .
روستای سلین کجاست؟
روستای سلین در استان کردستان و در بخش هورامان تخت شهرستان سروآباد قرار دارد . این روستا به دلیل دسترسی آسان به دریاچه سد داریان، یکی از توریستیترین روستاهای منطقه هورامانات به شمار میرود. و با بافت کمانی شکل خود در کنار رودخانه سیروان و باغهای انار و گردوی سرسبز، منظرهای رویایی را خلق کرده است.
برای دسترسی به روستای سلین میتوانید از طریق شهرهای سنندج یا کرمانشاه به این روستا سفر کنید. مسیر دسترسی به روستا بسیار زیبا و دیدنی است و از میان کوهها و درههای سرسبز میگذرد.
تاریخچه
متأسفانه اطلاعات دقیقی درباره تاریخچه دقیق و مستند روستای سلین در دسترس نیست. اما با توجه به وجود قلعه سلین و گورستان قدیمی، میتوان حدس زد که این روستا قدمتی طولانی دارد. برخی باستانشناسان قدمت این روستا را به بیش از ۹۰۰ سال تخمین میزنند . سلین به دلیل قرارگیری در منطقه مرزی، تحت تأثیر فرهنگهای مختلف قرار گرفته است. این موضوع در معماری خانهها، پوشش محلی و زبان مردم روستا قابل مشاهده است.
مردم و فرهنگ
مردم روستای سلین به زبان هورامی صحبت میکنند و به فرهنگ و آداب و رسوم خود بسیار پایبند هستند . پوشش محلی زنان و مردان روستا بسیار زیبا و رنگارنگ است و یکی از جاذبههای گردشگری این روستا به شمار میرود. به طور کلی روستای سلین بهشتی گمشده در دل کوههای هورامان است که با طبیعت بکر، فرهنگ غنی و مردمان خونگرمش، هر گردشگری را به خود جذب میکند.
علت نامگذاری روستا
برخی معتقدند که کلمه “سلین” به معنای “صخره” یا “سنگ” است که با توجه به موقعیت کوهستانی روستا، این احتمال قوت میگیرد. از طرفی شاید دلیل نامگذاری سلین به ویژگی خاصی از این روستا مانند وجود چشمهای به نام سلین، نوع خاصی از گیاه یا درخت در منطقه، یا شکل خاص روستا مرتبط باشد . در نهایت، علت دقیق نامگذاری روستای سلین همچنان یک راز باقی مانده است. با این حال، همین ابهامات به جذابیت و رمزآلود بودن این روستا افزوده است .
اقامت
در روستای سلین اقامتگاههای بومگردی متعددی وجود دارد که امکانات مناسبی را برای گردشگران فراهم میکنند. این اقامتگاهها فرصتی عالی برای آشنایی نزدیکتر با فرهنگ و آداب و رسوم مردم روستا هستند. همچنین میتوانید یکی ار خانه های روستایی را احاره کرده و شب را در محیطی روستایی و سنتی سپری کنید .
سوغات
از سوغاتیهای معروف روستای سلین میتوان به صنایع دستی محلی، عسل طبیعی، محصولات ارگانیک و خشکبار اشاره کرد.
جاذبههای گردشگری روستای سلین
ارتفاعات شاهو
شاهو بلندترین قله رشته کوه زاگرس در غرب ایران است و چشماندازی بینظیر از روستای سلین و اطراف آن را ارائه میدهد. پیادهروی در این ارتفاعات و لذت بردن از طبیعت بکر، تجربهای فراموشنشدنی است.
رودخانه سیروان
رودخانه سیروان، یکی از رودخانههای مهم غرب ایران است که از کوههای زاگرس سرچشمه میگیرد و پس از طی مسافتی طولانی، به رودخانه دجله میریزد. این رودخانه در طول مسیر خود، درههای عمیق و چشماندازهای زیبایی را ایجاد کرده است. بخشهایی از رودخانه سیروان که از منطقه هورامان عبور میکند، به دلیل طبیعت بکر و آب زلال، بسیار مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. در طول مسیر این رودخانه، میتوان از مناظر زیبای کوهها، جنگلها و روستاهای اطراف لذت برد.
دریاچه سد داریان
سد داریان، سدی خاکی با هسته رسی است که بر روی رودخانه سیروان احداث شده است. این سد با هدف تأمین آب کشاورزی و تولید برق ساخته شده است. اما یکی از مهمترین دستاوردهای ساخت این سد، ایجاد دریاچهای زیبا و وسیع است که به یکی از جاذبههای گردشگری منطقه تبدیل شده است. این دریاچه، با آبهای زلال و کوههای سرسبز اطراف، منظرهای رویایی را خلق کرده است و در آن امکانات تفریحی متنوعی مانند قایقسواری، ماهیگیری و شنا را برای گردشگران فراهم شده .
قلعه سلین
قلعهای تاریخی بر فراز تپهای مشرف به روستا قرار دارد و از جاذبههای تاریخی مهم منطقه است. این قلعه با معماری سنتی خود، یادآور تاریخ کهن این روستا میباشد . باستانشناسان قدمت آن را به دوران پس از اسلام و بیش از ۱۰۰۰ سال تخمین میزنند. قلعه سلین در فاصله ۱.۵ کیلومتری جنوب روستای سلین واقع شده و موقعیت استراتژیک آن، به قلعه امکان میداده تا بر منطقه اطراف اشراف داشته باشد و از آن در برابر حملات محافظت کند.
گورستان مسلمانان
این گورستان با سنگ قبرهای قدیمی و معماری خاص، یکی از جاذبههای تاریخی و فرهنگی روستا است.سنگ قبرهای گورستان مسلمانان با خطوط کوفی و اشکال هندسی تزئین شدهاند و نشان از هنر و فرهنگ مردم این منطقه در گذشته دارند.
بهترین زمان سفر به روستای سلین
بهترین زمان برای سفر به روستای سلین فصل بهار و تابستان است. در این فصلها هوا معتدل و طبیعت روستا در زیباترین حالت خود است.
چند نکته در سفر به روستای سلین
قبل از سفر، نسبت به رزرو اقامتگاه اقدام کنید. اقامتگاههای بومگردی متعددی در سلین وجود دارد که تجربه اقامت در دل طبیعت را برایتان فراهم میکنند.
لباس مناسب فصل، کفش مناسب پیادهروی، کلاه، عینک آفتابی، کرم ضد آفتاب، دوربین عکاسی، داروهای شخصی و لوازم بهداشتی از جمله وسایلی است که بهتر است همراه داشته باشید.
در سلین رستورانهای محلی وجود دارد که غذاهای سنتی و خوشمزه کردستانی را سرو میکنند. همچنین، میتوانید مواد غذایی مورد نیاز خود را از فروشگاههای محلی تهیه کنید.
داز ریختن زباله در طبیعت خودداری کنید و در حفظ پاکیزگی محیط زیست کوشا باشید .
با مردم محلی به صورت محترمانه برخورد کنید و از آداب و رسوم آنها آگاه شوید.
برای لذت بردن از طبیعت بکر سلین، پیادهروی در اطراف روستا و ارتفاعات شاهو را از دست ندهید. هنگام پیادهروی در طبیعت، به تنهایی اقدام نکنید و مسیرهای مشخص شده را دنبال کنید.
در مجله گردشگری بلیط اینجا بیشتر بخوانید :
برای تهیه بلیط و سفر به نقاط مختلف ایران و جهان با ما در ارتباط باشید :
۰۵۱۳۲۲۳۳۰۰۰
تلفن و ایتا
۰۹۱۰۳۱۱۹۰۳۶
@Rahetoosflight